Hämeenlinnassa monipuolinen elämä on ihan lähellä. Esimerkiksi kolme golfkenttää, keskiaikainen linna ja konserttialue sijaitsevat vain 15 minuutin matkan päässä toisistaan. Tarjontaa on asukaslukuun suhteutettuna enemmän kuin suurissa naapurikaupungeissa.

Hämeenlinna sijaitsee Vanajaveden etelärannalla Etelä-Suomessa. Pietari Brahe  antoi Hämeenlinnalle kaupunkioikeudet vuonna 1639, ja siitä tuli ensimmäinen suomalainen sisämaakaupunki. Kuningas Kustaa III siirrätti kaupungin vuonna 1777 kilometrin verran etelään nykyiselle paikalleen.

Kantolan tapahtumapuisto on kulttuurikeskus, jossa järjestetään mm. konsertteja, urheilutapahtumia ja keskustelutilaisuuksia. Keskiaikaisessa Hämeen linnassa on mielenkiintoisia näyttelyitä. Linnasta löytyy myös Museo Militaria. Ahvenistossa voi monipuolisesti harrastaa ulkoilua  ja nauttia tapahtumista  Ahveniston moottoriradalla. Oivallisia paikkoja lasten kanssa matkustaville ovat myös Kissankulman kotieläinpiha, Linnanpuiston minigolf, Touhutalo ja Kiipeilykeskus Hänkki sekä Kylpylähotelli Rantasipi Aulanko, jossa on myös seikkailupuisto Hugopark. Ratsastustalli, näkötorni ja piknik-mahdollisuus kuuluvat myös kylpylän varustukseen. Talli toimii myös ratsastuskouluna. Sisävesiristeilyn reittiliikenteestä vastaa Hopealinja.

Merkittäviä tapahtumia ovat Ämyrock, Wanaja Festival,”Tomaatteja Tomaatteja” Stand up -festivaali, Hippalot  ja Elomessut.

Evon retkeilyalue kuuluu Etelä-Suomen suurimpiin metsäalueisiin. Hämeenlinnan muita tunnettuja nähtävyyksiä ovat muun muassa Vankilamuseo, Hämeenlinnan taidemuseo, Hämeenlinnan kirkko, Vanajan kirkko, Sibeliuksen syntymäkoti, Palanderin kotimuseo ja Vanajanlinna.

Kaupungin elinkeinoelämä on monipuolista. Suurimpia työllistäjiä ovat valtio ja julkisyhteisöt. Kone- ja metalliteollisuudessa työskentelee 3000 henkeä sekä maaseutuelinkeinoissa, kaupan alalla ja rakennusalalla kussakin 2000. Kanta-Hämeen MYP on työllistymistä edistävä monialainen palvelu. Hämeenlinnalaisille yrityksille ja sidosryhmille on olemassa Internet-sivusto omani.

Lisätietoja:

Hämeenlinnan kaupunki
Visit Hämeenlinna