Espoossa olet luontoelämyksien äärellä ja kuitenkin aivan pääkaupungin sykkeen vieressä. Espoossa on 58 km merenrantaa, 95 järveä, 165 saarta, 600 km pyöräilyreittejä, 200 km latuja ja luonnonkaunis Rantaraitti. Espoo on kuin Suomi pienoiskoossa. Etelässä nautit saariston ja rannikon lumosta, kulttuurista, tapahtumista ja shoppailusta. Kun jatkat pohjoiseen, Espoo hurmaa järvillään, maalaismaisemillaan ja kartanoillaan. Pohjois-Espoossa koet erämaatunnelmaa jylhässä Nuuksion kansallispuistossa.

Espoolla on pitkä historia, jossa on ollut ihmisasutusta jo vuodesta 3500 eKr. lähtien. Vuonna 1458 pienestä muinaisesta Espoon kylästä tuli itsenäinen kunta. Nykyään Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki,

Merkittävä arkkitehtoninen taide tulee hyvin esille Fort Estherissä. Kuuluisa Tapiolan puutarhakaupunki heijastaa mitä kehittyneintä suomalaista kaupunkisuunnittelua. Metropolia on Suomen suurin tiede- ja teknologialaitos. Koulurakennukset on suunnitellut maailmalla mainetta saanut muotoilumestari Alvar Aalto.

Espoon kulttuuritarjonta

Näyttelykeskus WeeGee sisältää neljä museota samoissa tiloissa:  EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Espoon kaupunginmuseo, Suomen Kellomuseo ja Suomen lelumuseo Hevosenkenkä. Tiloissa on myös museokauppa EMMA Shop sekä kahvilaravintola kokouskabinetteineen. Gallen-Kallelan Museo on taiteilija Akseli Gallen-Kallelan (1865 – 1931) suunnittelema ja rakentama Tarvaspään ateljeelinna, joka on avattu yleisölle vuonna 1961. Siellä esitellään taiteilijan ja hänen aikalaistensa taidetta ja elämää sekä nykytaidetta. Vuodelta 1958 peräisin oleva Polyteekkarimuseo on Suomen vanhin ja ainoa opiskelijoiden kulttuurihistoriaan keskittynyt museo. Espoon kaupunginmuseo tutustuttaa kaupungin historiaan ja elämään. Sellosalin vertaansa vailla oleva akustiikka tekee siitä yhden pääkaupunkiseudun parhaimmista konserttipaikoista. Rakennuksen pääsalissa ja lämpiössä järjestetään erilaisia tapahtumia, juhlia ja illallisia. Tapiola Sinfonietta on 25-vuotisjuhlakauttaan viettävä kamariorkesteri, jonka värikkäässä ohjelmistossa on wieniläisklassismia, suomalaista nykymusiikkia, lastenmusiikkia ja poikkitaiteellisia tuotantoja. Orkesterin konsertteihin ja moniin muihin kulttuuritapahtumiin pääsee tutustumaan Espoon kulttuurikeskuksessa. Unga teatern on maamme vanhin lasten- ja nuortenteatteri, jossa on yli 250 esitystä vuosittain ja jossa järjestetään näytelmiä sekä ruotsiksi että suomeksi. Metro Areenalla järjestetään yleisötapahtumia ja yksityistilaisuuksia. Finns Sommarteater on ruotsinkielinen, perinteinen suomalainen kesäteatteri. Talomuseo Glims esittelee entisajan Espoota. Joulupukki on mahdollista tavata Santa´s Gottage Korpilammessa. Suuret kauppakeskukset Iso Omena ja Sello tarjoavat ostosten lomassa kulttuurielämyksiä. Molemmissa on elokuvateatteri.

Espoossa on myös monipuoliset harrastusmahdollisuudet, esimerkkeinä Seikkailupuisto Huippu ja Lahnuksen ratsastuskoulu. Talviurheilua on tarjolla Solvalla-Swinghillin laskettelukeskuksessa. Kirkkojärveltä löytyy kansainväliset mitat täyttävä minigolfrata.

Suomen luontokeskus Haltia

Nuuksiossa sijaitseva Haltia on puurakenteinen näyttely- ja tapahtumakeskus, joka tarjoaa elämyksiä. Keskuksesta löytyy nykyaikaiset kokoustilat, ravintola ja myymälä. Näyttelyssä esitellään kaikki Suomen kansallispuistot ja retkeilykohteet.

Espoon elinkeinoelämä

Kaupungilla on johtava asema pohjoismaisena tieteen ja teknologian keskuksena. Elinkeinoelämä on Espoossa hyvin edustettuna, sillä monet Suomen pörssiyrityksistä sijaitsevat siellä. Kaupungin alueella on myös Suomen suurin innovaatiokeskittymä. Otaniemen, Keilaniemen ja Tapiolan muodostamaa seutua kutsutaan Innovaatiopuutarhaksi, englanniksi Espoo Innovation Garden. Innovaatiopuutarhan alueella on pörssiyritysten lisäksi lukuisia kansainvälisiä yrityksiä, aktiivista kulttuuri- ja urheilutoimintaa, 5000 tutkijaa ja 25 tutkimus- ja kehitysyksikköä. Alueella työskentelevät ihmiset edustavat 100 kansallisuutta. Angry Birds -pelin luonut Rovio-yhtiö sijaitsee alueella. Lisäksi Otaniemen alueella sijaitsevat Aalto-yliopiston tärkeimmät toiminnot. Espoo on myös tärkeä kulttuurikaupunki, jossa sijaitsee muun muassa Aalto-yliopisto ja Teknologian tutkimuskeskus (VTT).

Espoon kaupunki edistää toiminnassaan Reilua kauppaa, mikä merkitsee hankinnoissa eettisiä valintoja. Lisäksi kaupunki oli ensimmäinen, joka liittyi mukaan Suomen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumukseen.

Lisätietoja:
Visit Espoo
Visit Espoo Facebookissa