Joulupukin pajakylä

 

Joulupukin pajakylä on huvipuisto Rovaniemellä Suomen Lapissa, joka sijaitsee 8 kilometriä kaupungin keskustasta koilliseen ja on 2 kilometrin päässä Rovaniemen lentokentältä. Rovaniemi on joulupukin virallinen koti. Linja-auto numero 8 ajaa Rovaniemen rautatieaseman ja Joulupukin pajakylän väliä. Matka kestää noin puoli tuntia.

 

Joulupukin pajakylässä voit tavata joulupukin ja ylittää taianomaisen napapiirin joka päivä. Voit lähettää tutuille ja sukulaisille sieltä postikortteja.

 

Kun joulupukki julisti Rovaniemen kotikaupungikseen, hän kertoi, kuinka hänen kotinsa Korvatunturilla paljastui viime vuosisadan alussa, ja kuinka tämä tarkoin varjeltu salaisuus tuli koko maailman tietoon. Säilyttääkseen Joulupukin salaisen piilopaikan yksityisyyden, tontut päättivät rakentaa paikan, jossa hän voi tavata ihmisiä läheltä ja kaukaa pohjoisella napapiirillä.

 

Joulupukki viettää aikaansa pajakylässä vuoden jokaisena päivänä täyttääkseen elämäntehtävänsä, joka on parantaa lasten hyvinvointia ja aikuisten ystävällisyyttä sekä levittää joulun hengen mukaista rakkauden ja hyväntahdon viestiä kautta maailman.

 

Napapiiri:

 

Napapiiri kulkee suoraan Joulupukin pajakylän läpi. Sitä osoittava, vuonna 1865 tehdyn määritelmän mukainen valkoinen viiva on maalattu puiston halki. Turistit saapuvat virallisesti napapiirille ylitettyään viivan. Monet ottavat siitä mielellään valokuvia.

 

Joulupukin postitoimisto:

 

Postitoimistossa myydään paljon jouluun liittyviä tavaroita, joulukortteja ja CD-levyjä. Kaikki sieltä lähetyt postit saavat joulupukin ikioman leiman. Turistit voivat pyytää postinsa lähetettäväksi seuraavana jouluna vierailun ajankohdasta riippumatta.

 

Joulupukin toimisto:

 

Joulupukin toimisto sijaitsee pajakylän päärakennuksessa. Turistit voivat ottaa valokuvia ja jutustella joulupukin kanssa. Joulupukilla on kuitenkin ”virka-aika”, joten hän ei välttämättä ole koko ajan tavattavissa edes pajakylän ollessa auki.

 

Muita vetonauloja:

 

Puistossa on myös lukuisia kauppoja ja ravintoloita, joista löytyy erilaisia joulupukkiin ja Lappiin liittyviä tuotteita.