Revontulet (Aurora Borealis) on valoilmiö, joka näkyy arktisella taivaalla selkeinä, pimeinä iltoina ja joka johtuu aurinkotuulten ja maan magneettikentän kosketuksesta toisiinsa. Syvät vihreän ja keltaisen sävyt, joissa saattaa myös olla mukana aavistus punaista, ovat mitä ällistyttävin luonnonilmiö. Pohjois-Lapissa revontulet näkyvät joka toisena selkeänä yönä syys- ja marraskuun välisenä aikana. Etelä-Suomessa ne näkyvät 10 – 20 itana vuodessa.

Jos taivas on selkeä ja pilvinen, mahdollisuus nähdä revontulia on todella suuri. Revontulet saattavat ilmaantua odottamatta ja kadota yhtä äkillisesti milloin tahansa heti auringonlaskun jälkeen tai juuri ennen auringonnousua. Ilmiön valaisema taivas saattaa jopa valaista lumisen arktisen taivaan niin, että hiihtäjät löytävät osaavat suunnistaa kotiin.

 

Keskiyön aurinko on luonnonilmiö, joka on havaittavissa kesäkuukausina useimmissa paikoissa napapiirillä. Suotuisalla säällä aurinko näkyy vuorokauden ympäri. Paras tapa nauttia keskiyön auringosta on kesämökki. Suomalaiset arvostavat suuresti hiljaisuutta, ja turistit voivat kokea todellisen rentoutumisen pohjoisen tyyliin vetäytymällä arjen kiireiden keskeltä Lapin rauhaan. Hiljaisuuden ääni yhdistettynä keskiyön auringon elvyttäviin säteisiin on luonnon omaa lääkettä uupuneelle sielulle.

 

Joillakuilla on erilainen lähestymistapa. Keskiyön aurinko tekee päivästäsi pidemmän ja antaa sinulle ylimääräisiä tunteja aikaa päivittäisen elämäsi ylläpitoon. Ota siitä ilo irti ja mene kiipeilemään, melomaan, kalastamaan tai pelaamaan golfia aamuyön tunteina. Älä huoli nukkumisesta; nauti täysin rinnoin keskiyön auringosta! Jos et ole toiminnan ystävä, nauti kulttuurista: Kaurismäen veljesten perustamat Sodankylän Elokuvajuhlat kesäkuun puolivälissä ja kansanperinnefestivaali Jutajaiset Rovaniemellä kesäkuun lopussa ovat erinomaisia tapoja nauttia paikallisesta kulttuurista keskiyön auringon alla.